Covid-19 | Centrul Sfânta Alexandra Împărăteasa continuă să sprijine femeile însărcinate

În timpul crizei de sănătate Covid-19, a crescut numărul cererilor de sprijin venite de la femeile în criză de sarcină, informează Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa” din București. Acesta și-a mutat activitățile online și continuă să ofere consiliere și ajutor material.

Sunt sprijinite atât femeile în criză de sarcină, cât și toate femeile însărcinate care vor să afle cum le poate afecta epidemia pe ele și pe copiii lor nenăscuți. În cea de a doua săptămână din aprilie, echipa de specialiști ai Centrului, formată din psiholog și asistent social, a oferit 45 de ore de consiliere psihologică și socială.

Cu ajutorul unor parteneri privați, centrul a oferit pachete cu alimente de Paști în valoare de 6.720 lei pentru 32 de femei însărcinate, familii și mame singure. De asemenea, mamelor cu copii nou-născuți le oferă constant produse pentru îngrijirea copiilor.

Numărul solicitărilor de sprijin înregistrate la centru a crescut pe fondul problemelor economice și sociale create de criza de sănătate Covid-19. Apar familii cu copii ai căror părinți și-au pierdut locul de muncă sau situații de violență domestică față de care comunitatea locală arată indiferență.

„Cel mai dificil este când sună persoane din localități în care nu există sprijin profesionist. Nevoia de a exista câte un centru de sprijin în fiecare județ se acutizează pe zi ce trece”, spune Alexandra Nadane, Director Executiv la Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa”.

O altă direcție de sprijin este cea de informare pentru miile de femei însărcinate din țară care nu știu unde vor naște și se tem pentru sănătatea lor și a copiilor lor încă nenăscuți. Centrul „Sf. Alexandra Împărăteasa” a găzduit până acum două webinarii „Sarcina și Covid-19”.

Primul a avut-o invitată pe psih. Andreea Olteanu, doctor în psihologie și psihoterapeut, care a vorbit despre gestionarea temerilor și a stărilor de anxietate. Al doilea webinar a fost susținut de medicul ginecolog Radu Botezatu, care a vorbit despre impactul epidemiei Covid-19 asupra sarcinii.

După Paști, seria de webinarii va continua cu un consilier în alăptare și o moașă. Centrul a creat și un grup de sprijin online pentru femeile însărcinate.

Cei care vor să sprijine activitatea centrului au la dispoziție următoarele date:

Titular: Asociația pentru sprijinirea femeii însărcinate și a familiei
Cod fiscal: 36913780
Conturi:
RO79RNCB0082153361040001 LEI
RO52RNCB0082153361040002 EURO
RO25RNCB0082153361040003 USD
Banca: BCR Unirii

Foto credit: Pixabay.com; Centrulalexandra.ro

 

Comentarii Facebook


Știri recente