COVID-19 | Arhiepiscopia Sibiului asigură hrană caldă pentru 140 de persoane și pune la dispoziție o ambulanță

Cantina „Sfântul Stelian” a Arhiepiscopiei Sibiului prepară zilnic 140 de pachete cu hrană caldă, pe care voluntarii de la parohiile din Sibiu le distribuie vârstnicilor și bolnavilor, respectând cu strictețe regulile sanitare impuse de autorități, informează Tribuna de Sibiu.

Parohiile vor identifica noi cazuri de persoane vulnerabile care au nevoie de alimente, medicamente și materiale igienico-sanitare. La proiect s-au alăturat  companii care direcționează alimente și produse igienico-sanitare către vârstnici și persoane aflate în izolare la domiciliu.

Asociația „Filantropia Ortodoxă” a Arhiepiscopiei Sibiului a pus la dispoziția autorităților serviciul său de ambulanță licențiat, precum și serviciile Cabinetului Stomatologic de la Centrul medical „Sfântul Nectarie” din Sibiu.

În această perioadă, angajații celor două centre de recuperare neuro-motorie ale Arhiepiscopiei, situate la Sibiu și Brașov, și angajații Departamentului de Asistenţă Socială țin legătura prin telefon cu beneficiarii, a anunțat Arhiepiscopia.

Preoții din eparhie vor răspunde la toate apelurile telefonice ale credincioșilor și, la nevoie, vor administra Sfintele Taine respectând condițiile de igienă impuse de autorități.

Arhiepiscopia Sibiului a renunțat de curând la alocări bugetare de 1.500.000 de lei destinate reparării bisericilor și a cerut ca acești bani să fie redirecționați către Spitalul Județean Sibiu și Spitalul Județean Brașov. Spitalele au nevoie de dotări speciale în pandemia de Covid-19.

Foto credit: Patrimoniu Sibiu

Comentarii Facebook


Știri recente