Corurile Ortodoxe din München s-au reunit pentru a 15-a oară în Duminica Ortodoxiei

Corurile Ortodoxe din München s-au reunit pentru a 15-a oară în Duminica Ortodoxiei, 17 martie 2019, în Biserica Parohiei „Nașterea Domnului” din München, informează Protopopiatul Bavariei.

Întâlnirea a fost organizată de Parohia Ortodoxă Română din München în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Ludwig-Maximilian din capitala Bavariei.

La această ediție a întâlnirii panortodoxe au participat 10 coruri. Comunitatea românească a fost reprezentată de Corul „Armonia” al Parohiei „Nașterea Domnului”.

PS Sofian la întâlnirea corurilor Ortodoxe din München. ©Parohia „Nașterea Domnului”

Din partea Bisericii Ortodoxe Române a participat Preasfințitul Părinte Sofian Brașoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Corul „Armonia”

Corul „Armonia”, al Parohiei „Nașterea Domnului”, a fost înființat în anul 2004.

Corul este condus de teologul Ciprian Munteanu, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxe „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității Iași.

Corul a participat la diverse întâlniri interortodoxe și ecumenice, reprezentând Parohia, Protopopiatul Ortodox Român al Bavariei (înființat în anul 2014) și, implicit, Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului.

Foto credit: Parohia „Nașterea Domnului” München

Comentarii Facebook


Știri recente

Pe scurt: 7 domnitori români filantropi

Pentru că suntem în Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români vă aducem în atenție 7 domnitori români și principalele lor realizări pentru care au rămas în istorie drept filantropi. 1. Sfântul Neagoe Basarab Sfântul Domnitor…

Hram la Huşi închinat Sfintei Chiriachi

Catedrala din Huşi îşi va serba marţi hramul închinat Sfintei Chiriachi, fecioara care a primit moarte martirică în timpul împăratului Diocleţian. Liturghia din data de 7 iulie va fi oficiată de Arhiepiscopul Ioachim al Romanului…