Coruri din România la parohii ortodoxe românești din Ungaria

Sâmbătă, în data de 19 decembrie a.c., la parohia românească din Apateu (în județul Bihorul Unguresc), în prezența și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Eparhiei Ortodoxe Române din Ungaria, s-a desfășurat cea de-a 14-a ediție a festivalului de colinde organizat pentru credincioșii acestei parohii de către preotul lor paroh, Părintele Origen Sabău, Protopop de Dobrițân și Consilierul Cultural al Episcopiei. La această manifestare au participat Corul „Pro Musica” din Giula, condus de Domnul Profesor Gheorghe Flueraș din Arad, Corul „Armonia” din Apateu, dirijat de către Domnul Profesor Gheorghe David din Oradea și un cor de studenți teologi din comuna Ighiu, din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iuliei, condus de Părintele Virgil Bolea. Tot la această manifestare, precedată de slujba Vecerniei, au participat credincioși din Vașcău (județul Bihor), localitate românească înfrățită cu Apateul, împreună cu preotul lor paroh și cu primarul localității.

În Duminica dinaintea Nașterii Domnului, la Catedrala Episcopală din Giula a fost săvârșită Sfânta Liturghie Arhierească de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, împreună cu Părintele Vicar Eparhial Pavel Ardelean, parohul comunității din Giula Mare, un cartier al Giulei, denumit: Orașul Mare Românesc și Părintele Secretar Eparhial Gabriel Roșu, la care răspunsurile liturgice au fost date de către Corul „Anastasis” din Deva, condus de către Părintele Dorin Kladni. După Sfânta Liturghie, corul „Anastasis”, care are o existență de mai bine de 10 ani și un înalt nivel profesional, a prezentat credincioșilor români din Giula un frumos concert de colinde.

În parohia Otlaca Pustă, răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie săvârșită de către Părintele Calinic Covaci, Consilierul Administrativ-Bisericesc al Episcopiei și parohul Otlacăi, au fost date de către corul studenților teologi din Ighiu, care au prezentat românilor otlăcani și un concert de colinde de Crăciun. Tot în parohia Otlaca Pustă, în această duminică le-a fost împărțită credincioșilor lumină adusă de la biserica „Nașterii Domnului” din Betleem, prin străduința vrednicului Primar Gheorghe Șimonca din Otlaca Pustă.

Comentarii Facebook


Știri recente