Corul Symbol a sărbătorit în Roma Ziua Națională a României

Corul de copii și tineret „Symbol” al Patriarhiei Române a petrecut Ziua Națională a României în Parohia Roma 3.

Tinerii au susținut duminică seara în Biserica „Înălțarea Sfintei Cruci” un concert de colinde, prelucrări folclorice, lucrări religioase și piese corale internaționale.

Astfel, în duminica în care Pilda Talanților a fost citită la Sfânta Liturghie, tinerii din Roma au avut ocazia să vadă roadele înmulțirii „talanților”, adică a talentului, în cazul Corului „Symbol”. Li s-a oferit un exemplu că darul lui Dumnezeu lucrat cu pasiune și muncă susținută aduce bucurie proprie și semenilor, notează Episcopia Italiei.

Tot de Ziua Națională, „Symbol” a  oferit răspunsurile la Sfânta Liturghie oficiată la Schitul românesc „Sf. Proroc Ilie”, din Rignano Flaminio (Roma).

Corul de Copii „Symbol” se află într-un turneu în Roma în perioada 30 noiembrie – 8 decembrie 2019.  Turneul este dedicat zilei naționale, iubitorilor de muzică de inspirație folclorică ori de sorginte clasică.

De Sfântul Nicolae, corul va oferi răspunsurile liturgice la slujba oficiată de Preasfințitul Părinte Siluan la Catedrala Episcopală din Roma.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente