Corul Laudamus al Liceului Teologic Roman a obținut locul al doilea la concursul organizat în Belarus

Corul Laudamus al Liceului Teologic „Episcop Melchisedec” Roman a participat în perioada 20-25 februarie 2019 la Concursul de muzică pentru coruri Kolozhski Blagovest 2019 organizat în Grodno, Republica Belarus, unde a obţinut locul al doilea.

Coriștii romașcani, dirijați de profesorul Gheorghe Gozar, au performat în Catedrala „Sfântul Vasile” din Grodno, atât în concurs, cât și în cadrul unui recital, au oferit răspunsuri la Sfânta Liturghie în catedrală, dar și la Parohia „Sfânta Treime” din orașul de pe Neman.

„Nivelul corurilor prezente a fost unul foarte ridicat, audiția atâtor valori concentrate fiind în sine o ocazie unică pentru elevi de a-și lărgi cu amploare cunoștințele muzicale, dar și viziunea asupra vieții”.

„Consider acest proiect cultural o reușită ce și-a meritat eforturile, și de aceea îi mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim pentru binecuvântarea acordată și pentru încurajări”, a spus profesorul Gheorghe Gozar.

La eveniment s-au înscris 41 de coruri din Rusia, Ucraina, Polonia, Lituania, Letonia, Serbia, Belarus și România, informează Eparhia Romanului și Bacăului.

Foto credit: Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Comentarii Facebook


Știri recente