Corul Facultății de Teologie din Iași a obținut Marele Premiu la Festivalul de muzică bisericească din Polonia

Corul bărbătesc Mitropolitul Iosif Naniescu al Facultății de Teologie Ortodoxă Dumitru Stăniloae din Iași, dirijat de Pr. Lect. Ionuț-Gabriel Nastasă, a câștigat Marele Premiu la Festivalul internațional de muzică bisericească din Hajnówka, Polonia, ediția a 36-a.

Evenimentul a avut loc în perioada 8-13 mai 2017 și s-a desfășurat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Sava, Mitropolitul Varșoviei și al întregii Polonii. Manifestarea a reunit treizeci de coruri din țări precum Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus, Letonia și România.

Pe parcursul festivalului, Corul Facultății de Teologie din Iași a susținut două concerte: în Catedrala Mitropolitană din Varșovia și în Casa de Cultură din Białystok, informează Andrei Grosu, membru al Corului bărbătesc Mitropolitul Iosif Naniescu.

De asemenea, corul a fost invitat în calitate de câștigător al Marelui Premiu, în două gale festive în Hajnówka – Catedrala Sfânta Treime și Białystok – Catedrala Sfânta Sofia.

La întoarcere, membrii Corului Facultății ieșene au vizitat Mănăstirea Suprasl, unde au înălțat cântări și rugăciuni de mulțumire pentru ajutorul primit de la Dumnezeu.

Comentarii Facebook


Știri recente