Corul de copii din localitatea natală a Sfântului Antim Ivireanul vine la Râmnicu-Vâlcea

Corul de copii „Irmisa” din localitatea georgiană Ude, locul de naștere al Sfântului Antim Ivireanul, va susține un concert la Râmnicu-Vâlcea pe 27 septembrie. 

Concertul va avea loc în contextul serbării Sfântului Antim, ocrotitorul spiritual al municipiului.

Afișul evenimentului

Corul „IRMISA” a fost înființat în anul 2012 pe lângă mănăstirea ortodoxă din satul Ude, aflat în sudul Georgiei. Corul, coordonat de monahia Agapia Beshidze este format din copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 10-18 ani. Repertoriul lor cuprinde piese din folclorul georgian și cântări liturgice.

Cu ocazia cinstirii Sfântului Antim Ivireanul, Arhiepiscopia Râmnicului organizează mai multe manifestări cultural-religioase.

Program

Duminică, de la 17:30, se va deschide cea de-a 20-a Sesiune de comunicări a Centrului de Studii Medievale și Premoderne „Sfântul Antim Ivireanul”. Sesiunea de comunicări va avea loc în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” a Așezământului „Sfântul Ierarh Antim Ivireanul” din cadrul Centrului Eparhial, informează Arhiepiscopia Râmnicului.

Luni, 26 septembrie, de la ora 10:00 se va desfășura Simpozionul Național „Experiența luminii dumnezeiești în teologia și spiritualitatea ortodoxă”. La acest eveniment, care va avea loc la Centrul Eparhial, sunt invitați profesori de la mai multe facultăți de teologie din țară.

Slujba Privegherii pentru sărbătoarea Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul va fi oficiată la Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae”, luni la ora 18:00.

Marți, 27 septembrie, va fi oficiată Sfânta Liturghie de Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de ierarhi din Georgia și din țara noastră pe altarul exterior din fața Catedralei Arhiepiscopale.

Manifestările cu ocazia serbării Sfântului Antim Ivireanul se vor încheia marți seara cu concertul corului de copii „Irmisa” originar din localitatea georgiană Ude, locul de naștere al Sfântului Anim Ivireanul. Concertul va începe la ora 18:00 în Sala „Gherasim Arhiepiscopul” a Centrului Eparhial.

Sfântul Ierarh Antim Ivireanul a fost ales ocrotitorul orașului Râmnicu-Vâlcea în anul 1999.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente