Corul Catedralei Patriarhale la Biserica Domnească de la Curtea Veche

În Duminica a II-a a Postului Mare, a Sfântului Grigorie Palama, Corul Nicolae Lungu al Patriarhiei Române a fost prezent la Biserica Domnească de la Curtea Veche cu hramurile Buna Vestire și Sf. Cuvios Antonie cel Mare.

Corul Catedralei Patriarhale a bucurat pe credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie la Biserica Sf. Anton – Curtea Veche prin răspunsurile liturgice date sub bagheta dirijorală a Pr. Lect. Dr. Stelian Ionașcu.

Cu o vechime de peste 200 ani, Corala Patriarhiei Române reprezintă pentru modernitate mărturia evoluției muzicale polifonice la noi. Pupitrul corului a găzduit de-a lungul vremii nume de excepție în dirijat și compoziție. Acești artiști au adus constant noi forme și direcții în evoluția muzicii corale românești și au pus mai presus de orice dragostea pentru muzică, religie și societate.

Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche este cea mai veche biserică din București. În anul 1559, luna septembrie, când a fost construită Biserica Domnească de la Curtea Veche de către ctitorii domnitorul Mircea Ciobanul și doamna sa Chiajna a primit ca hram Buna Vestire. După incendiul din 23 martie 1847, când mare parte din orașul București a ars, fiind distrusă de foc Biserica „Sfântul Anton” – Pușcărie, din imediata apropiere a Bisericii Domnești, Biserica „Buna Vestire” de la Curtea Veche a primit ca al doilea ocrotitor pe Sfântul Antonie cel Mare folosindu-se de atunci prescurtarea numelui marelui avă egiptean, Sfântul Anton.

Comentarii Facebook


Știri recente