Corul Cantus Domini, triplu medaliat cu aur la Concursul “The Singing World” din Rusia

Corul Cantus Domini a obţinut la Concursul Festival International “The Singing World” din Sankt Petersburg trei medalii de aur la cele trei secţiuni la care s-a înscris, premiul pentru cel mai bun solist şi premiul de popularitate acordat de public.

Evenimentul a ajuns la ediţia cu numărul 16 şi s-a desfăşurat în perioada 3 – 8 august 2018. Competiţia a reunit peste 60 de formații corale din 43 de țări și a fost organizat pe 11 secțiuni.

Corul Cantus Domini a concurat la secțiunile muzică sacră, coruri pe voci egale și coruri de cameră.

Arhidiacon Răzvan Constantin Ştefan, dirijorul Corului, a declarat pentru Trinitas Tv că premiile obţinute „aduc onoare nu doar corului nostru, ci şi Bisericii Ortodoxe Române şi ţării noastre”.

„În Anul Centenar venim şi noi cu o contribuţie poate destul de puţin vizibilă în societatea aceasta a noastră foarte captată de multe evenimente lumeşti. Noi încercăm să mărturisim că în acest cor sunt nişte oameni care au credinţă puternică în Dumnezeu, îşi iubesc Biserica, neamul şi atunci când au ocazia să fie ambasadori culturali ai ţării încearcă să valorifice la maximum acest lucru”, a spus Arhidiacon Răzvan Constantin Ştefan.

Dirijorul a mai amintit că în timpul Concursului membrii Corului Cantus Domini au împărtăşit „experienţe interesante” şi au avut posibilitatea de a lua „pulsul muzicii corale internaţionale”.

Corul bărbătesc Cantus Domini a fost înființat în anul 2013 la inițiativa Arhid. Răzvan Constantin Ștefan și a mai multor studenți teologi, iubitori ai muzicii corale.

De-a lungul existenţei sale, Corul a participat la mai multe competiţii internaţionale în Rusia, Grecia, Egipt, Statele Unite ale Americii, precum şi în România.

Foto Credit: Facebook / Corul bărbătesc Cantus Domini

Comentarii Facebook


Știri recente