Corul Armonia al Parohiei „Nașterea Domnului” din München a concertat la Augsburg

Sâmbătă, 4 decembrie 2016, corul Armonia al Parohiei Nașterea Domnului din München a susținut pentru membrii parohiei Sf. Arhidiacon Ștefan din Augsburg, un concert de colinde în biserica Sf. Antonie.

Membrii corului au fost întâmpinați cu un cuvânt de salut rostit de Părintele paroh, Ciprian Suciu, în numele credincioșilor din Augsburg și împrejurimi. După acest cuvânt de salut, membrii corului Armonia au încălzit, timp de o oră, sufletele celor prezenți prin interpretarea colindelor românești din toate regiunile României.

La sfârșitul concertului, Pr. Protopop Alexandru Nan a adresat celor prezenți un scurt cuvânt. Vorbind despre importanța colindelor, creații populare izvorâte din Sf. Scriptură și considerate pe bună dreptate niște prelungiri ale imnelor cântate la strană, Pr. Alexandru s-a referit și la vechimea acestora.

Seara s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire din partea preotului paroh și cu o agapă pregătite de credincioasele parohiei Sf. Ștefan din Augsburg.

Înființat în anul 2004 la inițiativa și cu participarea unui grup de credincioși ai parohiei, sub directa îndrumare a fostului paroh, Pr. prof. dr Mircea Basarab, corul Armonia al Parohiei ortodoxe române Nașterea Domnului din München este condus de domnul Ciprian Munteanu, absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxe Dumitru Stăniloae din cadrul Universității Iași.

Pe lângă înfrumusețarea duminicală a slujbelor, corul pregătește în fiecare an un concert de colinde de Crăciun și participă la numeroase slujbe și evenimente interortodoxe și ecumenice, reprezentând astfel nu numai parohia, ci și Protopopiatul Ortodox Român al Bavariei.

Comentarii Facebook


Știri recente