Coronavirus | Arhiepiscopia Iașilor oferă consiliere online și prin telefon persoanelor vulnerabile

Arhiepiscopia Iașilor oferă suport duhovnicesc și informațional, dar și ajutor concret pentru persoanele vulnerabile la criza coronavirusului.

Cei izolați, înfricoșați sau nedumeriți de pandemia Covid-19 pot suna la linia telefonică gratuită Tel Verde 0800.672.027, unde 42 de preoți răspund prin rotație 24 din 24 de ore.

La același număr pot suna și persoanele din județele Iași, Botoșani și Neamț care sunt izolate și lipsite de sprijin și au nevoie de hrană sau medicamente la domiciliu. Alternativ, acestea pot cere ajutorul și la [email protected].

Cei care vor să se implice ca voluntari în acest scop pot suna la 0745 317 555 sau pot trimite email tot la adresa [email protected].

Pentru a realiza coordonarea dintre nevoia de ajutor și oferta de voluntariat, Arhiepiscopia Iașilor a lansat site-ul fiideajutor.ro, unde au apărut deja știrile despre acțiunile de sprijin realizate de voluntari.

Arhiepiscopia și Mănăstirea Neamț sprijină și cu aproximativ 100 de locuri de cazare pentru persoanele izolate sau în carantină.

Site-ul oficial dedicat crizei de sănătate COVID-19: https://gov.ro/ro/info-coronavirus-covid-19

Foto credit: Doxologia.ro / Oana Nechifor

Comentarii Facebook


Știri recente