Corala „Sf. Ier. Iosif Naniescu” susţine un concert aniversar la 10 ani de activitate

Corala bărbătească „Sfântul Ierarh Iosif Naniescu” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași va susţine joi un concert aniversar dedicat împlinirii unui deceniu de activitate.

Evenimentul se va desfăşura de la ora 18:30 în Aula Bibliotecii Central Universitare „Mihai Eminescu” din Iași, anunţă doxologia.ro.

Programul va avea trei părţi:

  • Un program de muzică religioasă de aproximativ jumătate de oră, interpretată de corul bărbătesc aniversat care va reuni membri din diverse generații de absolvenți și studenți actuali ai Facultății;
  • Lansarea CD-ului aniversar „Prinos euharistic”;
  • Un program de muzică religioasă și folclorică, interpretat de corala mixtă „Universitas” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

La începutul anului 2008 a fost constituită prima formulă a corului bărbătesc, alcătuit atunci din aproximativ 40 de studenți ai anului I Pastorală. În primăvara anului următor, corul bărbătesc al facultății l-a primit ocrotitor pe Mitropolitul Iosif Naniescu.

Mitropolitul Iosif Naniescu, trecut de curând în rândul sfinților Bisericii Ortodoxe Române, a fost un iubitor și practicant al muzicii bisericești, recunoscut ca psalt, pedagog, compozitor, scriitor și colecționar de manuscrise muzicale psaltice, dar și ca un susținător al corului mixt al Catedralei mitropolitane din Iași, condus de renumitul muzician Gavriil Musicescu.

Urmând practica de interpretare în Biserica Ortodoxă Română, corul bărbătesc al facultății noastre a abordat de la început repertoriu muzical bisericesc atât de factură monodică (reflectat prin cântări psaltice), cât și de factură armonico-polifonică.

Când contextul a permis, Corala și-a extins repertoriul cu piese muzicale laice.

Foto Credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente