Corala preoților din Arhiepiscopia Aradului în concert la Catedrala Veche

În seara zilei de miercuri, 18 decembrie 2013, după slujba Vecerniei, la Catedrala Veche din Arad, cu binecuvântarea și în prezența Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei al Aradului în fața a numeroși credincioși, Corala preoților Arhiepiscopiei Aradului, dirijată de arhid. prof. Tiberiu Ardelean, a susținut un deosebit concert de colinde, după cum ne-a transmis Protos. Iustin Popovici.

Înființată în anul 2010, la inițiativa și cu binecuvântarea IPS Arhiepiscop Timotei, corala preoților a susținut primul concert în același an, de Buna Vestire, tot Catedrala Veche din Arad, în prezența Întâistătătorului eparhiei și a unui mare număr de credincioși.

Repertoriul pieselor corale a fost prezentat de către părintele protopop Flavius Petcuț, care a spus că „păstrate în forma unor cântece simple (din perspectiva compoziției literare și muzicale), colindele ne dezvăluie adeseori genialitatea poetică și teologică a poporului nostru, dezvăluindu-ne duhul sărbătorii și adâncimea trăirii duhovnicești”. Dorința celor care astăzi vă colindă din locul de unde de obicei vă predică, este aceea ca și aceste colinde să reprezinte un mijloc de apropiere de Dumnezeu, de reevaluare a vieții noastre, de reîntâlnire cu Mântuitorul și cu Maica preacurată, a mai spus părintele protopop.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, prin cuvinte înțelepte și părintești, a felicitat pe părintele arhid. Tiberiu Ardelean, a apreciat jertfa depusă de preoții coralei care s-au ostenit cu pregătirea acestui concert și a dorit tuturor celor prezenți, sărbători binecuvântate cu pace, sănătate și prosperitate.

Comentarii Facebook


Știri recente