Corala Patriarhiei Române | Dar muzical oferit credincioșilor parohiei Adormirea Maicii Domnului – Pipera

În Duminica Sfântului Ioan Scărarul, Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române, sub bagheta dirijorală a Pr. Stelian Ionașcu, a oferit răspunsurile liturgice în Biserica Adormirea Maicii Domnului – Pipera.

La inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, în duminicile Postului Mare, Corala Patriarhiei Române este prezentă la mai multe biserici din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor. În felul acesta, membrii coralei împărtășesc credincioșilor toată priceperea lor prin cântul coral liturgic autentic și primesc la rândul lor din experiența și trăirea comunităților vizitate.

După omilia rostită în cadrul Liturghiei din data de 26 martie 2017, pr. paroh Constantin Păun a mulțumit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru binecuvântarea acordată ca membrii coralei să ofere răspunsurile liturgice duminicale.

Totodată, pr. Păun a adresat mulțumiri dirijorului și membrilor coralei care au oferit, prin interpretarea lor, un dar muzical tuturor celor prezenți la slujbă.

Lăcașul de cult din Pipera a fost târnosit în ziua sărbătorii Bunei Vestiri din anul 1996, în prezența vrednicului de pomenire Teoctist Patriarhul.


Cu o vechime de peste 200 ani, Corala Patriarhiei Române reprezintă pentru modernitate mărturia evoluţiei muzicale polifonice la noi. Pupitrul corului a găzduit de-a lungul vremii  nume de excepţie în dirijat şi compoziţie. Aceşti artişti au adus constant noi forme şi direcţii în evoluţia muzicii corale româneşti şi au pus mai presus de orice dragostea pentru muzică, religie şi societate.

Comentarii Facebook


Știri recente