Corala Parohiei Momotești va reprezenta Arhiepiscopia Râmnicului la Etapa Mitropolitană a Concursului Lăudați pe Domnul

Corala Bisericii „Sfânta Treime” a Parohiei Momotești din Drăgășani va reprezenta Arhiepiscopia Râmnicului la Etapa Mitropolitană a Concursului Național Lăudați pe Domnul, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului. Competiția s-a desfășurat marți seara, 24 septembrie 2013, la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu Vâlcea și a reunit 4 coruri parohiale mixte. Participanții au avut bucuria de a avea în mijlocul lor pe pe Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Etapa eparhială a fost organizată de Sectorul Cultural din cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului. Proba de concurs a constat în interpretarea a trei piese muzicale bisericești corale: Troparul hramului bisericii din care provine corul sau alt tropar la alegere, un Axion duminical sau praznical și o piesă de chinonic.

Cele 4 coruri parohiale care s-au înscris în concurs sunt:

– Grupul coral „Sfântul Mina” al Parohiei „Toți Sfinții” din Râmnicu Vâlcea, condus de Prof. Ionela Poenaru;

– Corul bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Râmnicu Vâlcea, condus de Diac. Petre Bărănguță;

– Corala bisericii „Sfânta Treime” a Parohiei Momotești din Drăgășani, condus de Pr. Iulius Octavian Mălinaș;

– Corul bisericii „Sfântul Nicolae” al Parohiei Vaideeni, condus de Pr. Aron Lăzăroiu.

Juriul, format din pr. prof. univ. dr. Vasile Grăjdian, cadru didactic la Facultatea de Teologie „Andrei Șaguna” din Sibiu, Pr. Prof. Univ. Dr. Ion Isăroiu de la Facultatea de Teologie „Sfânta Muceniță Filofteia” din Pitești și Arhid. Prof. Dr. Codruț Dumitru Scurtu de la Seminarul Teologic „Neagoe Vodă Basarab” din Curtea de Argeș a apreciat prestația corurilor și a desemnat ca formațiune corală câștigătoare a etapei eparhiale, Corala Bisericii „Sfânta Treime” a Parohiei Momotești din Drăgășani. Aceasta va reprezenta Eparhia Râmnicului la etapa mitropolitană ce se va desfășura la Craiova la începutul lunii octombrie, unde vor participa coruri din întreaga Mitropolie a Olteniei.

În cadrul zilei de astăzi manifestările vor continua de la orele 19.00 la Filarmonica de Stat „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea cu Concertul dedicat Sfântului Antim Ivireanul susținut de Corul „Euphonia”.

Comentarii Facebook


Știri recente