Corala „Nicolae Lungu” va concerta la Bruxelles

Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române va susţine un concert în 24 ianuarie la Bruxelles. 

Sub genericul „Spiritualitatea românească în creația muzicală religioasă”, evenimentul este organizat de Reprezentanţa Patriarhiei Române pe lângă instituţiile europene şi Les Grands Heures de la Cambre.

Concertul are loc în biserica „Notre Dame de La Cambre” din Ixelles, de la ora 20:00, şi face parte din Festivalul international de artă Europalia.

Ediţia curentă a festivalului este dedicată României.

În contextul acestui eveniment, va fi prezentată şi o expoziţie cu mărturisitorii ortodoxiei din temniţele comuniste.

Corala „Nicolae Lungu”

Are o vechime de peste 200 de ani şi îşi află originile odată cu începutul fragil al coralisticii româneşti din Muntenia (1836). Pupitrul corului a găzduit de-a lungul vremii nume de excepţie în dirijat şi compoziţie.

Corala îmbină în componenţa sa persoane care deja activează în coruri profesioniste, dar şi profesori, intelectuali, studenţi teologi sau absolvenţi de Conservator, cu toţii dăruiţi pentru această slujire (coslujire) în Biserică.

Corala „Nicolae Lungu” a Patriarhiei Române a susținut numeroase concerte în marile săli și în bisericile din București, precum și în mai multe orașe din țară şi străinătate.

Foto credit: Cercul Militar Naţional

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…