Corala Centrului Eparhial din Timișoara premiată la concursul de interpretare corală de la Ohrid, Macedonia

În perioada 22-26 august, a avut loc ediția a VI-a, a Festivalului Coral de la Ohrid, unde au fost prezente aproape șaizeci de formații, din șaptesprezece țări. Cu binecuvântarea ÎPS Nicolae, Mitropolitul Banatului și cu purtarea de grijă a PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, la eveniment a participat și corala „Melos”, a Centrului Eparhial din Timișoara, condusă de Părintele Nicolae Belean, care a obținut premiul III și un premiu special pentru interpretarea piesei populare macedonene „Aj sto mi e milo”, aparținând compozitorului Tomislav Zografski, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Majoritare au fost corurile din zona slavă a Europei – Polonia, Bulgaria, Rusia, Serbia, Croația, Cehia, Macedonia – însă au putut fi ascultate și coruri din Turcia, Belgia, sau chiar din îndepărtata Suedie. Toate, formații de cea mai bună calitate și de o mare varietate : coruri de copii, de tineret, sau de voci mature, coruri de amatori, dar și de profesioniști, coruri de voci feminine, bărbătești, sau mixte.

Astfel, timp de câteva zile, Ohridul a fost capitala europeană a bucuriei de a cânta. Străduțele pietruite și înguste, bisericile vechi de veacuri, malul lacului bătrân au răsunat în acordurile vocilor celor peste o mie de coriști veniți la Ohrid pentru a împărtăși această bucurie. Totul s-a desfășurat sub semnul calității fără de cusur – de la muzica ce a putut fi ascultată în festival, la prezența scenică a corurilor, sau la profesionalismul membrilor juriului – nume sonore ale cântului coral, între care amintim pe maestrul Voicu Popescu, dirijorul corului „Madrigal”.

Comentarii Facebook


Știri recente