Corala Camerală Sargeția | Concert de muzică bisericească în Catedrala din Caransebeș

Corala Camerală Sargeția din Deva a susținut, duminică, 21 mai 2017, un concert de muzică bisericească. Evenimentul a avut loc în Catedrala Episcopală Învierea Domnului și Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul din Caransebeș. La manifestarea culturală au fost prezenți preoți, elevi și studenți teologi, profesori de religie, precum și  numeroși credincioși.

În cuvântul rostit, părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, a evidențiat frumusețea și importanța momentului, informează Pavel Canea.

Am avut bucuria ca perioada pascală din acest an să o încheiem într-un mod deosebit prin participarea la acest concert splendid de muzică corală intitulat Hristos a înviat, un concert de muzică bisericească care a adunat laolaltă iubitorii de muzică din Caransebeș. Acest concert a reprezentat o altfel de vecernie și în același timp o slujbă de dimineață, pentru că a fost un concert luminos, care a adus multă bucurie și speranță, a subliniat părintele Rușeț.

La final, oaspeții de la Deva au primit din partea Episcopiei Caransebeșului icoane și alte daruri.


Corala Sargeția din Deva a fost înființată în ianuarie 1998, la inițiativa dirijorului formației, profesorul Nicolae Icobescu și a solistului Gheorghe Pop. Numele coralei a fost preluat dintr-o lucrare muzicală, Sarmizegetusa.

După aproape două decenii de activitate, Corala Camerală Sargeția este recunoscută pentru profesionalismul cu care a reprezentat orașul Deva în lăcașurile de cult, la spectacolele și concursurile muzicale la care a luat parte, atât în România, cât și în străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente