„Copilăria nu are etnie” la Râmnicu Vâlcea: Au fost prezentate dansuri maghiare, rome și germane

În cadrul Festivalului „Copilăria nu are etnie”, au fost prezentate la Râmnicu Vâlcea dansuri maghiare, rome și germane, iar copiii romi au prezentat publicului poezii și desene realizate de ei.

Festivalul s-a desfășurat marți, 5 iunie 2018, în Sala mare a Consiliului Județean Vâlcea, începând cu ora 12:30 și a reunit grupuri și ansambluri reprezentative culturii rome.

Au evoluat ansamblul RomaFest, Taraful 3 Parale, tineri și copii romi. Tot în cadrul evenimentului a fost prezentat un film documentar.

La festival a fost prezent și un delegat al Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, care a transmis mesajul de binecuvântare al ierarhului, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Pr. Nicolae-Dorin Buda, inspector coordonator al Biroului Catehizare a romilor, a spus că Biserica poartă de grijă tuturor credincioșilor și a făcut cunoscute proiectele sociale, educaționale și misionare care se desfășoară în cadrul Eparhiei Râmnicului.

Părintele a amintit faptul că la inițiativa Arhiepiscopului Varsanufie au fost traduse slujbe și rugăciuni în limba romani.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența autorităților județului Vâlcea, a reprezentanților asociațiilor care promovează cultura etniei rome dar și a celor care sprijină incluziunea socială, educația și sănătatea romilor.

Foto credit: Partida Romilor Pro-Europa Vâlcea

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel participă la Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată Zilei de 1 Decembrie (VIDEO)

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a participat luni seară la Ședinţa solemnă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului consacrată Zilei Naționale a României. Ședința a fost deschisă de Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților.…