Copiii trebuie să postească? Pentru Dumnezeu nu este important ca stomacul să fie gol, spune Episcopul Sofian

„Pentru Dumnezeu nu este important ca stomacul meu să fie gol, ci este important actul dăruirii de sine, actul jertfirii de sine al omului”, a spus Episcopul Sofian Brașoveanul în mesajul adresat la începutul Postului Adormirii Maicii Domnului.

În mesajul transmis prin intermediul Trinitas TV, ierarhul a abordat aspectul educației copiilor în ceea ce privește postul. Episcopul Sofian a spus că cei mici nu trebuie obligați să postească întrucât „postirea trebuie să fie un act asumat, nu unul impus”.

„Copilul trebuie ajutat să înțeleagă și să-și asume treptat acest act în relația cu Dumnezeu”, a subliniat Preasfinția Sa.

Părintele Episcop a avertizat că unui copil „am putea să-i distrugem suflețelul, obligându-l să facă ceea ce ar trebui să facă cei maturi”.


Episcopul Sofian Brașoveanul a oferit-o drept model în această perioadă de post pe însăși Fecioara Maria, în a cărei viață „postul și rugăciunea au avut un rol esențial”.

„Prin postul și rugăciunea noastră, prin felul frumos de viețuire, ne pregătim pentru a serba praznicul Adormirii Maicii Domnului cu trezvie și bucurie și pentru a putea să-L înțelegem și experia pe Dumnezeu după chipul Maicii Domnului și al tuturor sfinților, spre o tot mai intimă și puternică unire cu El”.

„Postul este o dăruire de sine voluntară”, a concluzionat Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei şi Luxemburgului.

Foto credit: Episcop Sofian Brașoveanul / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente