Copiii susțin Biserica. Proiect cultural-misionar la Iași

La Paraclisul Parohiei Acoperământul Maicii Domnului – Bejan din Iaşi a fost susținută duminică, 8 ianuarie 2017, sceneta Naşterea Domnului, informează site-ul doxologia.ro. Piesa a fost interpretată de un grup de copii îndrumat de preoteasa Gabriela Stoica, profesor de religie.

Evenimentul reprezintă finalizarea unui proiect început la jumătatea lunii noiembrie 2016. Astfel, grupul a susținut acest act artistic în cincisprezece parohii din Iași, în preajma Nașterii Domnului, cu scopul de a aduna fonduri pentru construcția bisericii Parohiei Bejan.

Pr. paroh Sever Stoica le-a mulțumit copiilor pentru jertfă.

Vă mulţumim foarte mult copilaşi pentru străduinţa voastră şi pentru jertfa pe care aţi făcut-o, lăsând alte preocupări! Este apreciabil faptul că duminică de duminică aţi mers să prezentaţi această scenetă în parohiile ieşene.(…)Nădăjduim că aceşti copii îşi vor aminti că au mers în sfintele biserici și se vor întări în credinţă, fiind credincioşi ai Bisericii noastre strămoşeşti.

***

Parohia Acoperământul Maicii Domnului – Bejan din Iaşi s-a înfiinţat în data de 27 iunie 2011, în urma dării în folosinţă de către Consiliul Local al municipiului Iaşi a unei suprafeţe de 1.500 mp către Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, pentru construcţia unei biserici la baza dealului Galata, în zona Ştrandului Municipal Iaşi. Ea cuprinde un număr de 256 familii ortodoxe, cu posibilități financiare reduse.

În anul 2012 s-a construit o casă praznicală, care este folosită ca locaş de cult până la terminarea construcţiei bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente