Copiii Şcolii Duminicale a Centrului Eparhial din Roma participă la Concursul Naţional Catehetic 2022 | În imagini

Copiii de la școala duminicală de cateheză a Paraclisului Mănăstirii „Adormirea Maicii Domnului”, de la Centrul Eparhial de la Roma, participă la Concursul Național Catehetic „Rugăciunea în viața mea”.

© Episcopia Italiei

Concursul este organizat anual de Patriarhia Română prin Sectorul teologic-educațional și Biroul de catehizare a tineretului, în parteneriat cu Ministerul Educației. Scopul acestei ediții este să cultive relaţia de comuniune a omului cu Dumnezeu şi cu aproapele prin rugăciune, accentuând rolul şi necesitatea acesteia în viaţa Bisericii şi a credincioşilor.

Tema concursului este în acord cu tematica anului 2022 care este „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigore Palama și Paisie de la Neamț” în Patriarhia Română.

Prima cateheză a fost susţinută în 13 februarie, când li s-a prezentat copiilor programul și tema programului pe care îl vor desfășura până în luna mai şi li s-a vorbit despre importanța cuvintelor, a cugetelor și a gândurilor în viața noastră, aspecte generale ale rugăciunii și diferitele forme prin care ne putem ruga.

© Episcopia Italiei

În următoarele două cateheze au fost evidenţiate aspecte ale rugăciunii în Vechiul și în Noul Testament, istoria rugăciunii în Scripturi, precum și modele de rugăciune stăruitoare. Catehezele a patra și a cincea au tratat textul Rugăciunii lui Iisus, semnificația cuvintelor din text precum și felul practic de rugăciune.

În a doua parte a proiectului, va avea loc un pelerinaj pe urmele sfinților isihaști și a mozaicurilor care mărturisesc credința și rugăciunea creștinilor din primele secole, la Roma.

Copiii vor avea posibilitatea să pună în practică rugăciunea împletită cu munca – „ora ed labora” – în cadrul mai multor ateliere de „rucodelie”, la care se vor adăugă câteva întâlniri prin care participanții vor experimenta liniștirea lăuntrică și rugăciunea inimii.

Foto credit: Episcopia Italiei

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente