Copiii Grădiniței din Târgșoru Vechi s-au împărtășit și au primit daruri

Peste 30 de copii de la Grădinița cu program normal din satul Târgșoru Vechi, comuna Târgșoru Vechi, județul Prahova, au fost împărtășiți vineri, 04 decembrie 2015, de părintele Constantin Ghiță, Paroh al bisericii cu hramul Sfântul Ierarh Nicolae, din localitate.

„Preșcolarii, cu vârste cuprinse între 3 și 6 ani, de la cele 4 grupe din grădiniță, s-au închinat la icoana Sfântului Nicolae și au rostit împreună rugăciunea Tatăl nostru, după care au primit dulciuri. Această acțiune este în continuarea celei din octombrie, când în jur de 60 de copiii s-au împărtășit și au primit din partea noastră dulciuri și jucării. Totodată, am contribuit cu medicamente necesare intervențiilor de prim ajutor, precum rivanol, pansamente, comprese mari de tifon sterile, antidiareice, antiseptice eficiente în tratarea plăgilor ușoare, dar și produse de igienă, prosoape și săpun lichid. Menționăm și faptul că, prin donația domnului Florin Zurini, din București, grădinița a fost împodobită cu o icoană de dimensiuni mari, înfățișând-o pe Maica Domnului”, a declarat Părintele Paroh Constantin Ghiță.

De asemenea, o altă donație făcută grădiniței de către parohie, anul acesta, a constat într-un tobogan mare și un balansoar cu două locuri.

„Aceste piese au fost dăruite inițial parohiei, prin bunăvoința domnului Nicolae Drăgan, primar al comunei Târgșoru Vechi, însă împreună cu domnii consilieri le-am recondiționat și am hotărât să le dăruim copiilor preșcolari, curtea grădiniței fiind un spațiu mult mai potrivit pentru joacă decât curtea bisericii parohiale”, a explicat Părintele Constantin Ghiță.

Comentarii Facebook


Știri recente