Copiii din școlile speciale din Recaș și Buziaș în vizită la mănăstire

150 de copii de la centrele de plasament și de la școlile speciale din județul Timiș au vizitat joi, 6 martie 2014, Mănăstirea Timișeni-Șag, unul dintre cele mai reprezentative așezăminte monahale ale Arhiepiscopiei Timișoarei, informează „Ziarul Lumina”.

Și în acest an, un număr mare de copii și tineri de la Centrul de plasament și Școala specială „Constantin Păunescu” din Recaș și Centrul de reeducare al minorilor din Buziaș au fost pentru câteva ore oaspeții măicuțelor de la mănăstirea din apropierea Timișoarei. Însoțiți de educatori, profesori și asistenți sociali, cei mici au participat în biserica mare a mănăstirii cu hramul „Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul” la o slujbă de mulțumire adusă lui Dumnezeu, oficiată de arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cuprinsul eparhiei, și de protos. Mihail Duma, duhovnicul mănăstirii. Alături de aceștia, au luat parte la slujbă și pr. Zaharia Pereș, consilier cultural la Centrul eparhial, și stavrofora Casiana Șimon, stareța mănăstirii. În continuare, arhim. Simeon Stana a adresat un cuvânt de învățătură celor prezenți referitor la însemnătatea și frumusețea rugăciunilor pe care Biserica le-a rânduit pentru perioada Postului Mare, ce trebuie însă încununate de Sfânta Taină a Mărturisirii și Sfânta Taină a Euharistiei. „Pentru noi este întotdeauna o bucurie să-i vedem pe acești copii ca pelerini la mănăstirile din cuprinsul eparhiei noastre. Fiecare vizită a lor este un moment de întâlnire sufletească și, totodată, de edificare duhovnicească pentru fiecare dintre noi. Cu siguranță, vor fi amintiri frumoase pentru ceilalți ani ai vieții lor și își vor aminti cu drag de discuțiile pe care le-au avut cu cei pe care i-au întâlnit, slujitori, călugări și călugărițe, care i-au primit cu multă dragoste și bucurie și care au încercat să le spună câte un cuvânt de folos”, a precizat arhim. Simeon Stana.

Din partea Centrului eparhial din Timișoara, pr. Zaharia Pereș, consilier cultural, a transmis celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, și gândurile de bine ale Preasfințitului Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, precum și îndemnul de a urma exemplelor morale și duhovnicești pe care Biserica ni le pune înainte prin sfinții săi. La finalul întâlnirii, copiii și tinerii au susținut un recital de cântece și poezii religioase, iar apoi au participat la agapa oferită cu multă generozitate prin grija stavroforei Casiana Șimon, stareța mănăstirii, și a întregii obști de maici. Vizitele micilor pelerini la mănăstirile și lăcașurile de cult bănățene au devenit o frumoasă tradiție în Arhiepiscopia Timișoarei, acestea având loc în fiecare an în perioada Postului Mare. Pe lângă pelerinaje, de mai bine de 20 de ani, Centrul eparhial din Timișoara organizează mai multe activități și programe în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș în sprijinul copiilor nevoiași, dar și cu Centrul de reeducare al minorilor din Buziaș.

Comentarii Facebook


Știri recente