Copiii din Parohia Sfinții Trei Ierarhi din Piatra Neamț, în pelerinaj

Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Piatra Neamț a organizat joi, 4 septembrie 2014, la inițiativa părintelui paroh Viorel Popa și a părintelui Ciprian Iftime, slujitor la biserica parohială, un pelerinaj pentru copiii din parohie care au participat la activitățile catehetice organizate pe timpul verii, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Aceste activități au culminat cu prezentarea, în ziua de 15 august, a unei scenete intitulată „Sfântul Constantin Brâncoveanu”. Copiii, coordonați de preoteasa Mihaela Iftime, au amintit, prin interpretarea lor, de evenimentele petrecute pe 15 august 1714, la Constantinopol, când Sfinții Martiri Brâncoveni au mărturisit cu prețul vieții credința lor în Hristos. „Acest pelerinaj reprezintă o recunoaștere a muncii copiilor, dar și un gest de recunoștință pentru bucuria și emoția pe care au transmis-o.

Derulat pe parcursul unei zile, itinerariul a cuprins vizitarea mai multor mănăstiri și obiective turistice din județele Suceava și Piatra Neamț”, a spus pr. Ciprian Iftime.

Comentarii Facebook


Știri recente