Copiii din Ieud au colindat în Northampton, Anglia

Credincioșii din Parohia ortodoxă ‘Intrarea în Biserică a Maicii Domnului’, din localitatea Northampton – Anglia, din Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale, unde slujește părintele paroh drd. Florin Simionca, s-au pregătit cu bucurie pentru marele praznic al Botezului Domnului, informează „Ziarul Lumina”.

Parohia ortodoxă românească din Northampton este ca o casă primitoare pentru românii aflați în zonă, care tânjesc nu numai după locurile natale aflate la mii de kilometri, ci și după duhul și lumina Bisericii strămoșești. Din acest motiv, părintele paroh Florin Simionca, prin purtarea de grijă față de credincioșii săi, întreține vie legătura lor cu țara și cu Biserica-mamă.

În acest spirit s-a înscris și invitația pe care a adresat-o corului de copii din Ieud, din Episcopia Maramureșului și Sătmarului, condus de pr. Dinu Horațiu Brici, de a veni în preajma Crăciunului cu colindul la românii din Anglia. Așa se face că, în perioada 8-14 decembrie 2011, copiii din Ieud au făcut un adevărat pelerinaj în această parte a continentului, mai întâi la Paris, unde au vizitat Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Catedrala Notre Dame, Domul Invalizilor, iar seara au susținut un concert de colinde la Biserica ‘Sfinții Arhangheli Mihail, Gavriil și Rafail’, la invitația preotului Constantin Târziu.

Ajunși apoi la Northampton – Anglia, copiii au participat la o Sfântă Liturghie în limba engleză la o biserică ortodoxă, unde a participat și Episcopul ortodox Gabriel din Paris. După-masă, pr. Florin Simionca a mers cu corul într-o vizită la un cămin de bătrâni, care au fost încântați de colindele maramureșene. În seara aceleiași zile, corul a fost invitat de către preotul englez ortodox să concerteze în biserica veche de 1.000 de ani în care slujea.

Copiii au fost găzduiți în familiile creștinilor din parohia părintelui Florin Simionca, care s-a ocupat de cazarea și masa copiilor. Îmbrăcați în portul tradițional, copiii corului au participat în ziua următoare la Sfânta Liturghie, săvârșită de părintele Simionca, unde au dat răspunsurile la strană, iar la final au susținut un concert de colinde. Programul pregătit de părintele Simionca a mai cuprins și vizitarea Palatului Buckingham, a Palatului Parlamentului și Big Ben, Westminister Abbey, Ochiul Londrei și British Museum. După vizitarea Londrei, grupul s-a întors acasă.

Comentarii Facebook


Știri recente