Copiii de la Orhei au parte de o tabără inedită

Misiunea Socială” Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei în parteneriat cu „Bambini in Romania” (Italia) organizează în perioada 18-29 iulie o tabără de vară pentru copiii din orașul Orhei, după cum ne-a precizat Anna Zastavnețcaia. Activitatea se desfășoară prin intermediul Centrului „Dar din dar” al parohiei din localitate.

În realizarea ei sunt implicați 9 voluntari italieni și grupul de voluntari de la Centrul „Dar din dar”. Cca 60 de copiii din oraș inundă zilnic terenul de joacă cu bună dispoziție, iar pentru a le colora zâmbetele, voluntarii le pregătesc jocuri interesante. Inițial, toți copiii sunt repartizați în 5 echipe, conform celor 5 continente. În continuare, jocurile și activitățile de creație dezvoltă această tematică, astfel că, în afară de distracție, se prezintă informații interesante despre continentul respectiv.

Aceasta este o tabără cu regim de zi: între orele 900-1200 voluntarii organizează gratuit animație pentru copiii din comunitate, iar după prânz grupul de voluntari se implică în activități sociale: ajutorarea bătrânilor în treburile casnice, activități ecologice și de amenajare a ambientului.

Voluntarii italieni sunt la prima lor experiență în Republica Moldova. Aceștia spun că toți copiii pe care i-au întâlnit în primele două zile de tabără sunt veseli și educați, limba nu constituie o barieră în activitatea de joacă și fiecare moment din tabără le aduce emoții inedite.

Date despre organizațiile implicate puteți găsi pe www.diaconia.md și www.bambiniinromania.it

Comentarii Facebook


Știri recente