Copiii de la mai multe centre sociale din Eparhia Alba Iuliei sunt implicați în Proiectul „Icoana din sufletul meu”

Copiii găzduiţi de Așezământul social „Sfântul Mucenic Ciprian” Ocna Mureș și Centrele de zi „Sfântul Serafim de Sarov” Războieni și „Sânta Filofteia” Silivaș sunt implicați, în perioada 25 – 29 martie, în Proiectul educațional „Icoana din sufletul meu”.

Proiectul se desfășoară la Casa de Cultură „Ion Sângereanu” din Ocna Mureș şi constă în ateliere de creație în cadrul cărora copiii realizează icoane pe sticlă sau pe farfurii, obiecte personalizate în tehnica șervețelului sau diferite accesorii din hârtie împletită.

Potrivit Lianei Stoica, referent de specialitate, „Scopul proiectului este afirmarea și stimularea potențialului creativ al elevilor prin intermediul artelor plastice în cadrul atelierelor de creație”.

Punctul culminant al proiectului va avea loc joi, de la ora 18.00, la Museikon, unde copiii vor avea colțul lor expozițional și își vor expune icoanele pictate pe sticlă, pe farfurii, pe piatră sau pe carton.

În ultima zi a proiectului, vineri 29 martie, în holul Casei de Cultură din Ocna Mureș, copiii implicați în acest proiect își vor prezenta din nou lucrările în fața publicului din oraș.

Principalul obiectiv al acestor centre de zi este prevenirea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare pentru copiii care se află în situaţii de risc de abandon şi eşec şcolar, care provin din diferite medii sociale, din categorii de grupuri vulnerabile.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente