Copiii de la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” l-au colindat pe Părintele Patriarh

Părintele Patriarh Daniel a primit marți seară, la Reședința Patriarhală, Corul de copii „Sf. Elisabeta” al Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din Capitală.

„Ați fost ca un grup de îngerași”, le-a spus Părintele Patriarh copiilor. „Știți, când Mântuitorul Iisus Hristos S-a născut într-o peșteră de lângă Betleem, au cântat îngerii: «Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, pe pământ pace, întru oameni bunăvoire». Deci cetele de îngeri au cântat mai întâi și au vestit păstorilor care erau cu oile lângă Betleem. Iar păstorii au vestit locuitorilor.”

„Și noi facem tot așa acum: colindătorii reprezintă pe îngerii din ceruri, care au cântat mai întâi. Păstorii sunt preoții de la biserică. Ei vin cu icoana Nașterii Domnului în Ajunul Crăciunului și anunță Nașterea Pruncului Iisus”, a continuat Preafericirea Sa. „Deci voi sunteți aici reprezentanții Sfinților Îngeri din ceruri. Ați cântat foarte frumos, ca îngerașii de la Betleem.”

„Spune acolo că erau cete de îngeri: nu unul singur, nici doi-trei, ci o ceată de vreo 30, cum sunteți voi”, a adăugat patriarhul, care a remarcat frumusețea și diversitatea costumelor naționale purtate de copii – fiecare costum a provenit din altă zonă a țării.

Patriarhul României a mai remarcat entuziasmul celor mai mici dintre colindători, care la un moment dat i-au acoperit pe cei mai mari.

„Vă felicităm, vă mulțumim și vă dorim sărbători fericite!” le-a urat Preafericirea Sa.

Corul de copii „Sf. Elisabeta” al Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din Capitală este coordonat de profesoara Grațiela Popescu.

Foto credit: Facebook / Mona Șerbănescu

Comentarii Facebook


Știri recente