Copiii de la Centrul „Gavril Drugănescu” – Episcopia Giurgiului- prezenți în tabăra „Licăr de lumină”

Copiii de la Centrul „Gavril Drugănescu” al Episcopiei Giurgiului, înscriși în proiectul „Alege şcoala!”, coordonați de doamna profesoară Mehedințu Stanca Gianina și domnul Lăudat Alexandru-Mirel, au fost prezenți săptămâna trecută cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, la tabăra „Licăr de lumină” derulată de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundaţia World Vision România şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

Această tabără s-a desfășurat în Centrul social-pastoral „Sfânta Cruce”, de la Mănăstirea Caraiman, Buşteni, unde pentru o perioadă de timp petrecută în afara mediului familial, cei mici s-au întâlnit cu locuri, oameni, experienţe noi, voie bună şi amintiri care îi vor însoţi pe mai departe.

Obiectivele acestui proiect sunt prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delincvenţei juvenile prin dezvoltarea unor soluţii alternative, de tip „şcoala de duminică”, dar şi concursuri cu premii şi tabere destinate copiilor din mediul rural şi urban, cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, care să le stimuleze motivaţia pentru educaţie.

Taberele „Licăr de lumină” sunt un mod prin care proiectul „Alege şcoala!” urmăreşte să dezvolte în copii ataşamentul faţă de valori solide, care să-i însoţească pe mai departe şi să-i ajute să devină buni români: Şcoală, Biserică şi Neam”.

În fiecare zi de tabără, copiii au avut un program la liberă alegere, când au fost implicaţi, de regulă, în diferite jocuri propuse de asistenţii din tabără, fiecare seara încheindu-se cu un studiu biblic şi un film cu specific creştin. Excursia s-a încheiat cu un foc de tabără şi, evident, cu premierea copiilor, potrivit episcopiagiurgiului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente