Copiii de la Așezământul „Sfântul Vasile cel Mare” din Galați au fost vizitați de IPS Casian

În prima zi a anului 2022, după oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala Arhiepiscopală din Galați, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a făcut o vizită la Așezământul Social-Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” din Galați.

Vizita a început cu o slujbă de Te Deum în capela centrului, închinată Sfântului Vasile cel Mare și Sfintei Cuvioase Parascheva.

În cuvântul rostit la final, ierarhul a evidențiat importanța rugăciunii, a educării tinerilor și a filantropiei creștine în societate. Înaltpreasfinţia Sa a apreciat că toate cele trei lucrări misionare, rugăciunea, educaţia şi filantropia se desfăşoară „cu sârguinţă şi cu mare implicare în această casă a bisericii, constituită ca o familie pentru copiii fără de familie sau cu posibilități materiale reduse”.

În continuare, în holul mare al instituției, copiii și tinerii i-au sorcovit pe cei prezenți și au susținut un scurt moment artistic, pentru care au fost răsplătiți cu daruri: dulciuri, iconițe, cărți de rugăciune și altele.

Așezământul Filantropic „Sfântul Vasile cel Mare” din Galaţi, a fost înființat ca orfelinat de fete în perioada interbelică (1936-1939), fiind confiscat în perioada regimului comunist și redeschis în anul 2000 la inițiativa IPS Casian, pe atunci Episcopul Dunării de Jos.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente