Copiii Centrului social „Best Life”, implicați în ateliere muzicale ale Filarmonicii „Oltenia”

Copiii Centrului social Best Life al Arhiepiscopiei Craiovei au fost prezenți în această săptămână în Parcul Romanescu, pentru a participa la atelierele muzicale Symphokids organizate de Filarmonica Oltenia în cadrul Festivalului Internațional Craiova Muzicală, ne-a precizat Gabriela Firu.

La această secțiune dedicată copiilor se desfășoară ateliere muzicale interactive, în care copiilor li se oferă posibilitatea să cânte, li se prezintă noțiuni elementare de muzică instrumentală și notele muzicale.

O veritabilă călătorie în lumea copilăriei ne propune muzicianul Bogdan Uță și colegii săi din Formația Casual Band. De o maniera atractivă și interactivă, întâlnirea lui Bogdan Uță cu micii melomani are toate “ingredientele” necesare unei comunicări directe nesofisticate, pe înțelesul copiilor, ca și antrenul și buna dispoziție. Repertoriul acestei „lecții” de muzică ne poartă pe aripile artei sunetelor, în universul copilăriei, propunând tematici precum: Vulpe, tu mi-ai furat gâsca, Iepuraș coconaș, Un elefant se legăna, Ceata lui Pițigoi, Oac, oac, diri, diri, dam ș.a.”, spun despre aceste ateliere reprezentanții Filarmonicii Oltenia.

Atelierele pentru cei mici continuă până duminică, 06 septembrie 2015, când în mijlocul copiilor se vor afla Mădălina Amon și Generația Folk.

Comentarii Facebook


Știri recente