Copiii Centrului de zi „Sf. Cuv. Antonie cel Mare” din Galaţi au fost serviţi de Arhiepiscopul Dunării de Jos

Copiii Centrului de zi „Sf. Cuv. Antonie cel Mare” din Galaţi au fost serviţi joi, la masa de prânz, de Arhiepiscopul Casian.

Ei au avut bucuria de a fi serviţi de Arhiepiscopul Dunării de Jos urmare a participării lor la Sfânta Liturghie oficiată de ierarh la hramul parohiei gălăţene din cartierul Micro 21 care deţine centrul social.

Serbarea protectorului spiritual al parohiei a început în seara de ajun prin oficierea Vecerniei cu Litie şi a Acatistului Sfântului Cuvios Antonie cel Mare și a continuat a doua zi prin Sfânta Liturghie.

În timpul Sfintei Liturghii, Arhiepiscopul a împărtăşit cu Sfintele Taine un grup de copii ai Şcolii Gimnaziale Nr. 3 „Ion Luca Caragiale”, instituţie ce se află în apropierea parohiei.

Copiii sunt integraţi în cadrul centrului de zi al parohiei, unde, după programul şcolar, îşi fac temele, se joacă, participă la diferite activităţi şi primesc masa de prânz.

În acest centru ocrotit de Sfântul Antonie cel Mare îşi desfăşoară activitatea 50 de copii selectaţi în baza anchetelor sociale efectuate de asistentul social angajat, ei primind, pe lângă o masă caldă, consiliere socială, psihologică, duhovnicească şi sprijin în efectuarea temelor primite pentru acasă.

În cuvântul său, Părintele Arhiepiscop a vorbit despre viaţa curată şi învăţăturile Sfântului Antonie cel Mare, un ascet reprezentativ pentru duhul vieţii călugăreşti.

La final, Înaltpreasfinţia Sa a oficiat slujba parastasului pentru ctitorii trecuţi la Domnul, dar şi pentru vrednicii de pomenire ierarhi Chesarie Păunescu al Dunării de Jos şi Antonie Plămădeală, Mitropolit al Ardealului.

Foto Credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente