Copii în pelerinaj la mănăstirile din județul Bistrița-Năsăud

Un grup de copii și tineri din Parohia Sânnicoară, Protopopiatul Cluj I, au mers marți, 27 august 2013, într-un pelerinaj la mai multe mănăstiri din județul Bistrița-Năsăud, informează site-ul radiorenasterea.ro.

Tinerii, însoțiți de preotul Viorel Luca și câțiva voluntari din parohie, au vizitat Mănăstirile Dobric, Salva, Ilva Mare, Cormaia și Nușeni. Aici tinerii s-au putut închina icoanei Maicii Domnului și a Mântuitorului Iisus Hristos și au stau de vorbă cu stareții, starețele și părinții duhovnici ai mănăstirilor. Pelerinajul a fost organizat de preotul Viorel Luca ca o recompensă pentru participarea activă a tinerilor la activitățile catehetice desfășurate în această vară.

Începând din luna iulie, în Parohia Sânnicoară au fost organizate în fiecare duminică, după slujba Vecerniei, întâlniri catehetice, în care erau dezbătute diferite teme. În cadrul activităților copiii au putut afla unele întâmplări din Pateric, dar și învăța cântări religioase, închinate Maicii Domnului. În plus a fost organizat și un cerc de pictură, a icoanelor pe sticlă, la care au participat un număr mare de copii, aproximativ 50, toți interesați de arta iconografică. Icoanele realizate de tinerii artiști în cadrul cercului de pictură vor fi expuse într-un vernisaj, ce va avea loc pe 8 septembrie, de sărbătoarea „Nașterea Maicii Domnului”, hramul bisericii.

Detalii despre activități pr. Viorel Luca din Parohia Sânnicoară a spus: „Prima săptămână din iulie am început cu copiii din parohia Sânnicoară, mai multe activități ce au constat în: ținerea unei cateheze cu tematică, prezentarea unor minuni din patericul pentru copii, învățarea unor cântări în cinstea Maicii Domnului sau din Sfânta Liturghie și mai multe jocuri recreative pentru copii. Pe lângă aceste întâlniri de duminică am avut și un cerc de pictură, icoane pe sticlă, aflat la a XIV-a ediție, și de obicei în fiecare an de hramul bisericii noastre „Nașterea Maicii Domnului” prezentăm o expoziție a acestor lucrări realizate de copiii din parohie. Ca o încununare a acestor activități realizate cu tinerii și copiii, în fiecare vară, le organizez un pelerinaj gratuit, din partea bisericii, la mănăstiri”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…