Copie a icoanei Maicii Domnului „Portărița” din Muntele Athos, la Caransebeș

O copie a icoanei Maicii Domnului Portărița de la Mănăstirea Iviron din Sfântul Munte Athos va fi așezată în Catedrala Episcopală din Caransebeș, după cum ne-a precizat Arhim. Casian Rușeț.

La începutul acestei săptămâni, o delegație a Episcopiei Caransebeșului s-a deplasat în Sfântul Munte Athos pentru a aduce în cetatea Caransebeșului o copie a icoanei Maicii Domnului Portărița de la Mănăstirea Iviron, icoană pictată de către monahii de la mănăstirea Vatoped.  Icoana a fost atinsă de alte icoane făcătoare de minuni ale Maicii Domnului, dar și de sfintele moaște ale sfinților care ocrotesc patria monahilor aghioriți.

Așezarea icoanei în noua catedrală episcopală se va face în mod solemn, duminică 14, august 2016. Astfel, în ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, asemenea monahilor de la Iviron care în această zi poartă sfânta icoană în procesiune în jurul mănăstirii, un sobor de preoți și diaconi, condus de Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, vor purta în procesiune icoana Maicii Domnului Portărița și o vor așeza pentru totdeauna în Catedrala episcopală Învierea Domnului, spre binecuvântarea, paza și ajutorul tuturor credincioșilor din această cetate a lui Dumnezeu.

Programul manifestării:

09:00 – Plecarea în procesiune de la biserica Sfântul Iosif cel Nou de la Partoș din incinta Centrului Eparhial pe traseul Str. Mihail Halici – Str. Ardealului – Piața Miron Cristea – Catedrala episcopală Învierea Domnului.

09:30 – Sfânta Liturghie arhierească la Catedrala episcopală Învierea Domnului din Caransebeș.

Comentarii Facebook


Știri recente