Cooperare între Stat și Biserica Ortodoxă în Letonia

Parlamentul Letoniei a votat recent o lege privind statutul Bisericii Ortodoxe din această țară baltică. Legea actuală înlocuiește un act normativ care datează din anul 1926. Noile dispoziții legislative confirmă respectul față de rânduielile canonice ale Bisericii Ortodoxe și arată voința Statului leton de a sprijini activitatea Bisericii prin măsuri concrete: posibilitatea organizării asistenței religioase în armată, scutirea de serviciul militar pentru membrii clerului și pentru studenții teologi, susținerea financiară a Bisericii la întreținerea și restaurarea locașurilor de cult.

Mitropolia de Riga și a toată Letonia are ca întâistătător pe Înaltpreasfințitul Mitropolit Alexandru Kudriașov și cuprinde 118 parohii, o mănăstire și două schituri, precum și un seminar teologic. Din punct de vedere canonic, depinde de Patriarhia Moscovei.

Sursa: orthodoxie.com

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…