Continuă lucrările la subsolurile 1 și 2 ale Catedralei Mântuirii Neamului

Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului se lucrează în prezent la subsolurile 2 și 1 ale construcției. În perioada 20-27 septembrie au continuat armarea, cofrarea și betonarea elementelor verticale de la subsolul 2 și a început betonarea plăcii care-l va acoperi.

„Se lucrează intens la armarea elementelor verticale ale subsolului 2 cuprins între cotele -11, 05 și -6, 80. S-a turnat și un procent de 10 % din armarea plăcii de la cota -6, 80. În continuare am încercat prin suplimentarea numărului de oameni, prin trecerea în două schimburi să facem față numărului mare de suduri cerute prin proiect și prin centrul de importanță a construcției”, a precizat pentru TRINITAS TV Ing. Cons. Petre Chiuță de la Sectorul monumente și construcții bisericești.

Complexitatea acestei etape constă și în montarea armăturii rigide, lucrare ce se desfășoară în această perioadă.

„Proiectantul a hotărât și a pus anumite elemente ce vor susține la cota 0 toate absidele și toate elementele principale ce vor avea o pondere importantă ca greutate în structura de rezistență și acesta este rolul lor, adică plecând de aici de la partea de infrastructură să mărească rezistența elementelor”, a mai adăugat Ing. Cons. Petre Chiuță.

Cei care doresc să afle mai multe informații dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente