Continuă lucrările la subsolul 3 al Catedralei Mântuirii Neamului

După ce lucrările la radierul casetat al Catedralei Mântuirii Neamului s-au încheiat, eforturile au fost concentrate asupra lucrărilor de la subsolul 3. În perioada 15 – 21 iunie s-a montat o parte din armătura pentru stâlpii de susținere și elementele verticale.

„La momentul de față armăturile sunt montate în proporție de 70%, iar cofrarea și turnarea betoanelor a încercat să fie în ritm cu montarea acestor mustăți. Acestea delimitează înălțimea subsolului III. Subsolul III este constituit din pereți perimetrali, pereți de compartimentare, stâlpi pătrați, dreptunghiulari și alte forme care îmbracă incintele acestor încăperi. Betoanele sunt tot de categorie superioară și, practic, înaintând cam 70% cu planul de armare și 50% cu planul de betonare, am început deja, de câteva zile, să pozăm și cofragul pentru fundul plăcii peste subsolul III”, a spus Ing. Gabriel Năstase, responsabil tehnic cu execuția.

Pentru cei aproximativ 300 de muncitori care lucrează pe șantier s-au luat măsuri de protecție întrucât în ultima perioadă temperaturile au depășit 30 grade.

„Se lucrează cu ochelari de protecție, li se dă muncitorilor în permanență apă. Încercăm ca în zonele mai dificile să se lucreze pe conuri de umbră. În cazul în care temperatura depășește 34-35 grade se fac pauze mai dese pentru a se servi apă sau eventual un sandwich pentru ca oamenii să nu fie prea obosiți de aceste temperaturi ridicate”, a spus Ing. Gabriel Năstase.

Cei care doresc să afle mai multe informații dar și cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente