Continuă lucrările de extindere la Facultatea de Teologie din București

Lucrările de extindere a sediului Facultății de Teologie Ortodoxă din Capitală continuă, în aceste zile.

Rectorul Universității București, profesorul universitar Mircea Dumitru, a inspectat astăzi, 29 iulie 2014, stadiul lucrărilor și a constatat că ele sunt în grafic.

„Suntem foarte mulțumiți de ceea ce am văzut. Se mansardează clădirea, se extinde spațiul de învățământ al Facultății de Teologie Ortodoxă. Am venit să vedem mersul lucrărilor, să discutăm cu constructorii. Am venit împreună cu dl. director general administrativ Adrian Albu și aici am fost întâmpinați de părintele decan Ștefan Buchiu și de colegii domniei sale și credem, suntem convinși de fapt, că până la sfârșitul lunii septembrie lucrarea va fi gata. Lucrarea este importantă din mai multe puncte de vedere și credem că și rezultatele sunt pe măsura a ceea ce merită Facultatea de Teologie Ortodoxă, adică un spațiu de învățământ foarte bun. Acolo vor fi spații pentru școala doctorală, pentru programele de master, pentru birouri, etc. Deci, din punct de vedere educativ și al programelor de învățământ credem că este un progres real faptul că am făcut această investiție . Și din punct de vedere arhitectonic este foarte important deoarece este o clădire veche, foarte frumoasă, și merită să fie refăcută și să o aducem la o formă plăcută, frumoasă ca să fie în acord cu această Facultate”, a declarat pentru Radio TRINITAS Rectorul Universității București, profesorul universitar Mircea Dumitru.

Chiar dacă este caniculă sau plouă, muncitorii lucrează la mansardarea clădirii, care va oferi spații suplimentare pentru desfășurarea activităților.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sf. Dimitrie cel Nou la Catedrala Mitropolitană din București: PS Paisie Sinaitul explică ce munți mută credința

„Expresia mută munții atribuită credinței nu trebuie neapărat înțeleasă în sensul strict al cuvântului”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul duminică, la Catedrala Mitropolitană „Sf. Spiridon” – Nou din București. Liturghia în acest sfânt lăcaș…