Continuă acțiunile de sprijinire a persoanelor afectate de inundații

În Arhiepiscopia Craiovei continuă acțiunile umanitare de sprijinire a persoanelor afectate de inundațiile din această vară care au lovit îndeosebi localități din județul Gorj. După ce săptămâna trecută au fost distribuite peste 350 de pachete cu alimente și produse igienico-sanitare în două dintre localitățile cele mai afectate de furia apelor, respectiv Albeni și Novaci, miercuri, 3 septembrie 2014, un alt transport cu ajutoare a ajuns în localitățile Pociovaliștea, Valea Galbenului și Polovragi. Aici au fost distribuite circa 400 de pachete cu alimente neperisabile și produse de strictă necesitate, cu sprijinul jandarmilor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi Gorj, care au asigurat nu numai transportul ajutoarelor umanitare, dar și distribuirea acestora către populație. Ca și celelalte acțiuni umanitare și acesta s-a derulat sub coordonarea consilierului social al Arhiepiscopiei Craiovei, părintele Adrian Stănulică.

„Desfășurăm încă o acțiune umanitară cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Irineu și încercăm să aducem puțină bucurie acestor oameni greu încercați de revărsările de ape din această vară. Dorim în primul rând ca ei să știe că nu sunt singuri, că Biserica este alături de ei, că semenii lor din toată țara au dăruit din puținul lor câte ceva pentru a-i ajuta să treacă peste aceste necazuri. Noi mulțumim tuturor preoților și credincioșilor care au făcut donații în cadrul acestei campanii umanitare derulate de Patriarhia Română și televiziunea națională și, nu în ultimul rând, mulțumim jandarmilor de la Inspectoratul Județean de Jandarmi „”Tudor Vladimirescu” pentru implicarea deosebită în transportul și distribuirea în bune condiții a ajutoarelor”, a spus părintele Adrian Stănulică.

Să amintim că la sfârșitul lunii iulie, au fost afectate de inundații sute de localități din 11 județe: Dolj, Gorj, Mehedinți, Vâlcea, Olt, Argeș, Teleorman, Dâmbovița, Caraș-Severin, Prahova și Timiș. Patru bărbați, doi din Vâlcea și doi din Argeș, au murit înecați și mii de locuințe au fost avariate sau distruse de apele care au ieșit din matcă. În aceste condiții, cu binecuvântarea Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhia Română a inițiat, în parteneriat cu TVR, campania umanitară „Solidari cu familiile sinistrate din Oltenia”, în cadrul căreia au fost strânse și distribuite tone întregi de alimente neperisabile, îmbrăcăminte, produse igienico-sanitare și alte produse de strictă necesitate.

(Articol realizat de Diacon Gheorghe Cioiu)

Comentarii Facebook


Știri recente