UPDATE | Consultări la Sediul SSC: Cultele şi autorităţile statului au discutat despre cum vor fi organizate slujbele în perioada următoare

UPDATE: Întâlnirea dintre reprezentanţii cultelor şi ai autorităţilor publice, din data de 11 noiembrie, a avut loc la sediul Secretariatului de Stat pentru Culte (SSC) şi nu la Palatul Victoria. 

Text iniţial: Reprezentanţi ai cultelor recunoscute din România şi ai autorităţilor publice centrale s-au întâlnit săptămâna trecută la sediul Guvernului. „Întâlnirea și-a propus ca prin dialog și parteneriat între culte și autoritățile publice, deciziile care vor fi luate în perioada care urmează pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 să răspundă atât nevoilor de protecție a sănătății publice, cât și a celor religioase ale credincioșilor”.

Delegatul Bisericii Ortodoxe Române la întrevedere a fost Pr. Ionuţ Corduneanu, Vicar administrativ patriarhal.

Printre punctele aflate pe ordinea de zi s-a numărat organizarea slujbelor din perioada anotimpului rece când sărbătorim Naşterea Domnului.

„Reprezentanții cultelor religioase au susținut că măsurile dispuse prin Ordinul comun al ministrului sănătății şi al ministrului afacerilor interne, cu avizul secretarului de stat pentru culte, trebuie menținute în continuare deoarece sunt minim invazive în ceea ce privește restrângerea dreptului de manifestare a libertății religioase în colectiv și trebuie evitată revenirea la măsurile care dispuneau oficierea slujbelor religioase în comun fără prezența credincioșilor sau doar în exteriorul lăcașurilor de cult”, se menţionează în comunicatul transmis de Secretariatul General al Guvernului.

Foto credit: Secretariatul General al Guvernului

Comentarii Facebook


Știri recente