Construcția unui schit pe locul unde a sihăstrit Părintele Cleopa Ilie, proiect prioritar în 2022, la Suceava

Începerea lucrărilor de construcție a unui schit la Vadu Negrilesei din Munții Stânișoarei, în apropierea locului unde a sihăstrit părintele arhimandrit Cleopa Ilie se află pe lista proiectelor prioritare în 2022 ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Având în vedere că Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române face demersuri pentru canonizarea marelui duhovnic în anul 2025, Eparhia intenționează să închine viitorul așezământ monahal părintelui Cleopa.

Proiectele viitoare au fost discutate în ședința anuală de lucru a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, sâmbătă, 22 ianuarie 2022.

Se mai urmărește demararea unui program de burse la nivelul Arhiepiscopiei și lansarea unei platforme digitale prin intermediul căreia să fie puse la dispoziție resurse utile, necesare pentru îmbunătățirea activității didactice la disciplina religie.

De asemenea, se dorește realizarea unor publicații de prezentare a parohiilor, mănăstirilor și schiturilor, în formatele pliant, broșură și album, și a unui site de prezentare a acestora, precum și organizarea taberelor tematice în cadrul cărora se vor desfășura ateliere biblice și catehetice.

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților mai are în atenție dezvoltarea rețelei de îngrijire la domiciliu la nivelul fiecărui oraș din județul Suceava, precum și înființarea unei asociații având drept obiective incluziunea socială, egalitatea de șanse și combaterea violenței în familie.

Totodată, o prioritate pentru anul acesta reprezintă și demararea Proiectului de Reabilitare și Consolidare a Mănăstirii „Sfântul Ioan Cel Nou”, dar și continuarea construirii Centrului Eparhial „Dositei Episcopul”, și a sediului administrativ al Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolitul Dosoftei” Suceava.

Nu în ultimul rând, se intenționează realizarea unei racle noi pentru moaștele Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou, lucrată în Atelierele Patriarhiei Române, și pregătirea aniversării a 500 de ani de la sfințirea ansamblului monastic „Sfântul Ioan cel Nou” (6 noiembrie 1522).

La ședință au fost prezentate și rapoartele de activitate pe anul 2022. Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al Eparhiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Comentarii Facebook


Știri recente