Constituirea noii Adunări Eparhiale în Episcopia Tulcii

La Casa Avramide din Tulcea a avut loc joi 12 iunie 2014 ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Tulcii. Aceasta a fost precedată de săvârșirea slujbei de Te-Deum în Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” de către Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează Biroul de presă al Episcopiei Tulcii.

În cuvântul de deschidere Preasfinția Sa a subliniat importanța acestui moment din viața Bisericii tulcene ca și responsabilitatea pe care o au membrii Adunării Eparhiale în lucrarea pastoral, misionară, cultural-socială și filantropică a Eparhiei, făcându-le tuturor urări de succes în noua calitate pe care o au ca delegați ai clerului și ai poporului credincios.

După apelul nominal și constituirea Adunării Eparhiale au fost urmărite punctele de pe ordinea de zi: desemnarea membrilor celor cinci comisii de activitate, alegerea Consiliului Eparhial și a reprezentanților Eparhiei în Adunarea Național Bisericească.

În încheiere membrii Adunării Eparhiale au luat cuvântul exprimându-și bucuria de a se regăsi în duh de comuniune și lucrare spre binele Bisericii și al societății românești. Tuturor celor prezenți Preasfinția Sa le-a înmânat Certificatul de deputat și câte un dar simbolic.

Comentarii Facebook


Știri recente