Constituirea noii Adunări Eparhiale în Arhiepiscopia Târgoviștei

Sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, a avut loc, joi, 12 iunie 2014, în Aula Sf. Voievod Neagoe Basarab a Centrului Eparhial, constituirea noii Adunări Eparhiale a Arhiepiscopiei Târgoviștei (2014-2018) și alegerea noului Consiliu Eparhial, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

După oficierea serviciului religios la Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu, s-a desfășurat ședința solemnă, care a fost deschisă de cuvântul Înaltpreasfinției Sale, ce a evidențiat „rolul important al organismelor eparhiale deliberative și executive în desfășurarea optimă a misiunii pastorale a Bisericii noastre, precum și responsabilitatea și demnitatea cu care Biserica a investit pe cei aleși în cadrul lor, pentru a contribui la aprofundarea vieții duhovnicești în Eparhia noastră”.

A avut loc, apoi, prezentarea și validarea mandatelor reprezentanților aleși, preoți și mireni, și s-a stabilit componența celor cinci comisii de lucru. Tot cu acest prilej, au fost aleși membrii Consiliului Eparhial și au fost delegați cei trei reprezentanți ai Arhiepiscopiei Târgoviștei în Adunarea Națională Bisericească.

La finalul evenimentului, Înaltpreasfinția Sa a reiterat principalele provocări misionare ale perioadei imediat următoare și modalitatea prin care membrii aleși ai Adunării și Consiliului Eparhial pot sprijini lucrarea misionară a Eparhiei noastre.

Adunarea Eparhială este, conform Statutului de Organizare și Funcționare a Bisericii Ortodoxe Române, organism deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhie„. Ea se compune din reprezentanții aleși ai clerului și ai credincioșilor, în proporție de o treime clerici și două treimi mireni, cu o viață morală și religioasă demnă de un creștin, care au candidat, cu binecuvântarea Ierarhului locului, și au fost aleși, pe o perioadă de patru ani, pentru cel mult două mandate.

Comentarii Facebook


Știri recente