Constituirea filialei Sectorului II Capitală a Asociației „Părinți pentru ora de Religie”

Sute de părinți ai căror copii învață în școlile primare și gimnaziale din Sectorul II al Capitalei, din ce în ce mai contrariaţi de obstacolele întâmpinate de participarea elevilor la ora de religie, au decis înființarea unui Comitet de inițiativă pentru constituirea ”Asociației Părinților pentru ora de religie” – filiala Sector II, în cadrul unei întâlniri care a avut loc joi, 19 februarie 2015, la Şcoala Centrală din București.

La baza înființării ”Asociației Părinților pentru ora de religie” – filiala Sector II stau, în esenţă, următoarele două considerente:

În primul rând, aceşti părinţi sunt interesaţi să facă parte din această Asociație pentru a strânge rândurile celor care-şi afirmă sprijinul pentru ora de religiela nivelul Sectorului II Capitală. Astfel, în cadrul dezbaterii, participanţii şi-au exprimat îngrijorarea faţă de dificultățile cu care se confruntă mai nou participarea la ora de religie şi care, cred ei, vor afecta cu siguranţă pe termen lung calitatea actului de predare a acestei materii.

În al doilea rând, aceşti părinţi sunt preocupaţi pentru viitorul educațional al copiilor lor care dată fiind precipitarea, insistența și aversitatea celor care urmăresc eliminarea orei de religie ca materie din învățământul public pentru a face loc ”libertății de conștiință” – ridică în perspectivă serioase probleme de îngrijorare în privința respectului și a garanțiilor dreptului fundamental la libertatea religioasă.

La evenimentul care a marcat constituirea ”Asociației Părinților pentru ora de religie” – filiala Sector II au participat aproximativ 100 de persoane care doresc să fie membre și să-și afirme sprijinul pentru ora de religie, ca materie de studiu.

După constituirea acestei filiale, s-a ales consiliul director, format din domnul dr. Traian Login, în calitate de președinte, doamna Anca Sigartău și domnul Iulian Capsali, vicepreședinți.

De asemenea, cu această ocazie s-a luat hotărârea de a coopta în cadrul asociației cât mai mulți părinți care doresc sprijinirea orei de religie, din toate școlile sectorului II București. Precizăm că poate deveni membru în asociație orice părinte care dorește să susțină prezența educației spirituale în școala românească.

Următoarea întâlnire a Comitetului de iniţiativă al ”Asociației Părinților pentru ora de religie” – filiala Sector II va avea loc sâmbătă, 21 februarie 2015, ora 18.00.

SERVICIUL DE PRESĂ AL FILIALEI SECTORULUI II CAPITALĂ A ASOCIAȚIEI „PĂRINȚI PENTRU ORA DE RELIGIE”

Comentarii Facebook


Știri recente