Constituirea filialei Mureș a Asociației Părinți pentru Ora de Religie

În după-amiaza zilei de luni, 2 martie 2015, în Sala Ansamblului „Mureșul” din Târgu-Mureș, a avut loc constituirea filialei Mureș a Asociaţiei Părinţi pentru Ora de Religie (APOR). Aproximativ 300 de părinţi din municipiu și din localitățile Luduș, Reghin și Târnăveni au abordat subiectul orei de religie în școala românească, provocările actuale cu care se confruntă elevii, părinții și unitățile de învățământ și pașii ce trebuie parcurși în vederea rezolvării sau ameliorării situației, a precizat Pr. Florin Croitoru, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Tot cu aceasta ocazie, dintre persoanele prezente a fost ales comitetul director al noii filiale.

Atmosfera întâlnirii a fost una deosebit de plăcută și de încurajatoare. Vizibil preocupați de situația viitoare a orei de religie, mai mulți părinți din sală s-au exprimat pentru prezența în continuare a acestei discipline în programa școlară a copiilor lor și au detaliat efectele benefice ale informațiilor cu conținut religios în formarea personalității elevilor, în înțelegerea aspectelor materiale și spirituale ale lumii, precum și în afirmarea identității și în exercitarea libertății. S-a subliniat, de asemenea, faptul că reintroducerea religiei în şcoală s-a obţinut cu un mare efort, printr-un proces anevoios, şi a reprezentat o necesitate pentru elevii români, trăitori în cea mai religioasă țară din Europa.De aceea, este nevoie ca religia să fie prezentă în continuare în curricula de instruire principală a elevilor.

Asociația Părinți pentru Ora de Religie, filiala Mureș, va acționa în unitățile de învățământ din județul Mureș, comunicând cu conducătorii acestora și cu părinții copiilor pentru informarea corectă și la timp a părinților în vederea depunerii cererii-tip pentru ora de Religie. Totodată, APOR va transmite mai departe, către tot mai mulți părinți, valorile acestei mișcări a laicatului din țara noastră și va sesiza parlamentarii locali în vederea susținerii voinței părinților români ca elevii să aibă acces la o educaţie în care valorile religioase să fie afirmate şi protejate în mediul şcolar.

Comentarii Facebook


Știri recente