Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara a găzduit miercuri, 25 februarie 2015, şedinţa de constituire la nivelul judeţului Timiş a Asociaţiei Părinţilor pentru Ora de Religie. Evenimentul a întrunit aproximativ 60 de părinţi din Timişoara, care susţin prezenţa lui Dumnezeu şi a valorilor creştine în şcoală prin ora de religie. Între aceştia s-au aflat şi reprezentanţi ai vieţii culturale şi universitare din oraşul de pe Bega. Din partea Centrului eparhial, la şedinţă a participat pr. Sorin Lungoci, consilier la Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul al Arhiepiscopiei Timişoarei.
Întâlnirea a debutat cu rostirea rugăciunii Domneşti şi a cuprins dezbateri privind importanţa educaţiei religioase şi impactul acesteia în viaţa şi formarea copiilor şi a tinerilor. În acest sens, a fost evidenţiat scopul principal al asociaţiei, de a susţine şi îmbunătăţi predarea religiei în şcoală prin susţinerea şi promovarea valorilor religioase, atât în rândul elevilor, cât şi al părinţilor. Au avut loc luări de cuvânt din partea mai multor părinţi, care au dorit să-şi exprime opinia în privinţa problematicii orei de religie, arătând că ora de religie aduce un plus de valoare educaţiei din familie, formează caracterul, completează dezvoltarea copilului şi îl ajută să relaţioneze mai bine cu ceilalţi.
În finalul descuţiilor, părinţii au ales comitetul de conducere al asociaţiei, preşedinte: Claudia Albulescu, vicepreşedinţi: avocat Larissa Gavrilescu, prof. univ.dr. Alin Gavriliuc, dr.ing. Ştefan Dună, pr. conf. dr. Constantin Jinga, secretar: Camelia Mingasson, cenzor: conf. dr. Claudiu Brândaş.
„Educaţia este foarte importantă pentru copii noştri, iar o educaţie fără a-l cunoaşte pe Dumnezeu cred că nu este completă. Este nevoie ca din fragedă pruncie toţi copiii să aibă insuflate în ei valorile morale pe care religia le propovăduieşte: iubirea, bunătatea, credinţa şi nădejdea. Copiii noştri trebuie să ştie că lucrurile pot fi bune şi ei înşişi pot face binele. Nu de fiecare dată tot ceea ce se întâmplă în jurul lor este bine, întrucât ei sunt bombarsaţi zilnic cu tot felul de informaţii pe care noi ca şi părinţi nu le putem controla. Cu siguranţă, la ora de religie nu vor afla lucruri rele şi de aceea nu văd, nici din perspectiva celui mai pesimist şi rău intenţionat om, cum ar putea ora de religie să facă cuiva rău sau să-l influenţeze în mod negativ”, a precizat Claudia Albulescu, preşedintele APOR Timiş.
(Articol realizat de Valentin Birău)