Constituirea Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului

Sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic al Argeșului și Muscelului, joi, 12 iunie 2014, începând cu orele 10.00, la Sala Manole, a avut loc constituirea Adunării Eparhiale pentru mandatul 2014-2018.

Potrivit adresei Cancelariei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, temei 2715 / 31.10.2013, privind realizarea alegerilor pentru organismele deliberative și executive din Biserica Ortodoxă Română, după rugăciunea de invocare a Duhului Sfânt s-a făcut apelul nominal și s-a constatat întrunirea cvorumului necesar.

Părintele Arhiepiscop Calinic a deschis lucrările mulțumind Bunului Dumnezeu și ostenitorilor din Arhiepiscopie.

Potrivit eparhiaargesului.ro, au urmat propunerea și alegerea membrilor în cele cinci comisii:

  • Comisia administrativ-bisericească
  • Comisia cultural-educațională
  • Comisia economică, bugetară și patrimonială
  • Comisia social-filantropică
  • Comisia organizatorică, juridică și de validare.

Lucrările au continuat cu alegerea secretarului Adunării Eparhiale, a membrilor în Consiliul Eparhial, în Adunarea Național Bisericească, în Consistoriul Eparhial, în Consistoriul Monahal și cel Mitropolitan, după care avut loc discuții libere.

Au fost prezentate proiectele majore care se vor desfășura și a fost subliniată importanța împreună lucrării pentru îndeplinirea misiunii religioase, administrative, gospodărești, culturale, educaționale și social-filantropice din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Președintele Adunării Eparhiale, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic, în încheierea lucrărilor a încurajat la unitate și inițiativă: „La Argeș stăm cu porțile și inimile deschise pentru toți și pentru toate inițiativele religioase, administrative, culturale, edilitare. Să avem curaj, optimism și stăruință în tot ceea ce facem!”

Lucrările s-au încheiat cu rugăciunea adresată Bunului Dumnezeu și cu vizitarea Reședinței Arhiepiscopale, a atelierului Reginei Elisabeta în care a lucrat între anii 1914-1916, a bisericuțelor de lemn aduse în incinta Mănăstirii Argeșului și salvate prin restaurare de Ierarhul Argeșului și Muscelului și a Muzeului Arhiepiscopal.

Comentarii Facebook


Știri recente