Constantin Chiriac, felicitat de Mitropolitul Laurențiu la primirea titlului de cetățean de onoare al Sibiului

Mitropolitul Laurențiu al Ardealului a fost prezent vinerea trecută la ceremonia în care actorul Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, a primit titlul de cetățean de onoare al Sibiului.

„A fi recunoscător față de valorile care sunt contemporane cu noi este o datorie de mare importanță pentru noi”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

În cadrul evenimentului, Părintele Mitropolit a vorbit despre buna colaborare între Arhiepiscopie și instituția de cultură pe care o conduce noul cetățean de onoare al Sibiului.

„Ne bucurăm pentru că am avut o bună colaborare și o apropiere deosebită și o cinste reciprocă între instituțiile noastre, mai ales de când a venit ca director prietenul nostru, domnul Chiriac. «Maestrul» e o noțiune frumoasă și potrivită. Noi vă felicităm din tot sufletul, suntem alături și lucrul pe care îl putem face noi îl putem face, de fapt, cu toții, dar noi, în mod special, ne vom ruga lui Dumnezeu ca să vă ocrotească pe dumneavoastră, familia și instituția pe care o conduceți, spre folosul tuturor”, a spus Mitropolitul Laurențiu.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Primarul Astrid Cora Fodor a fost cea care i-a înmânat actorului Constantin Chiriac „Cheia orașului” și Diploma de cetățean de onoare, apoi l-a invitat să scrie în cartea de onoare a orașului.

„Prin ceea ce a făcut și face pentru acest oraș, maestrul Constantin Chiriac a devenit o parte importantă din inima Sibiului cultural și, să fim corecți, i-a dictat ritmul și direcția”, a afirmat Astrid Cora Fodor.

La ceremonie au participat Excelența Sa Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Austria, Raluca Turcan, Ministrul Culturii, Robert Hanea, vicepreședintele board-ului Centrului de Arte al Spectacolului J.F. Kennedy din Washington și gazda evenimentului, Astrid Cora Fodor, primarul municipiului Sibiu.


Constantin Chiriac a jucat în 46 de roluri pe scena teatrelor din ţară şi străinătate, a avut 18 roluri în filme şi a susţinut 23 de one-man show-uri. În mediul academic, s-a implicat ca iniţiator al catedrei de Artă Teatrală din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, precum şi al platformei doctorale a acestei facultăţi. De asemenea, a predat cursuri la universităţi din SUA, Canada, Anglia, Maroc, Franţa, Germania, Rusia, Armenia, Filipine, Croaţia, Italia şi Chile.

Foto credit: Mitropolia Ardealului

Comentarii Facebook


Știri recente